I ZAPAD I ISTOK SU ŠOKIRANI: Komadanti terorista koji su zarobljeni u Alepu su američki specijalci

Čitava ova frka i propaganda oko Alepa se dešava jer su Američki specijalci opkoljeni u obruču, isti oni koji su stvorili ISIL i ostale terorističke frakcije u Siriji.

 

Pojedine frakcije unutar obavještajnih službi SAD-a su finansirale i stvorile takozvane opozicione militantske skupine, koje su terorom i ubijanjem civila pokušale da svrgnu legitimnog predsjednika Asada.

Asad i Sirijska vojska napreduju i Alep je ostao jedino uporište i leglo terorista, samo je pitanje vremena kada će se predati ili biti odstranjeni. Ako se Rusija i Asad domognu komadanata koji su američki specijalci, svijet bi mogao saznati dugo skrivanu istinu o ratovima u svijetu zadnjih 30 godina.

Omar al-Sišani, komandant Islamske države, obučavan je od strane specijalnih jedinica SAD-a u Gruziji, u periodu od 2006. do 2010. godine, a o tome piše više uticajnih američkih medija.

Naime, Biznis Insajder navodi da “američki mediji priznaju ulogu SAD-a u rastu Islamske države”, baveći se temom ove informacije da je džihadista obučavan u američkoj vojsci koja je odjeknula u američkim medijima.

Informacija je postala glavna tema najuticajnijih američkih političkih portala.

Naime, otkriveno je i potvrđeno da je Omar al-Sišani, jedan od glavnih ljudi Islamske države, obučavan od strane specijalnih jedinica armije SAD-a u trening centrima u Gruziji.

Al-Sišani je poznat kao borac u Čečeniji, a zatim i u Gruziji, da bi danas ratovao u Siriji i Iraku kao jedan od komandanata terorističke grupe Islamska država.

On je zapravo iz Gruzije i pravo ime mu je Tarkan Batirašvili.

Portal McClatchyDC.com se poziva na izvore u vojnom vrhu Gruzije i navodi svjedočenja da je “al-Sišani prepoznat kao zvjezda i istaknuti borac u specijalnim jedinicima SAD-a”.

On je bio zvjezda u usponu i kao takav je tretiran, navodi McClatchyDC.com riječi jednog od još uvijek aktivnih pripadnika vojske Gruzije.

– Svi smo obučavani od strane američkih specijalnih jedinica i on je bio jedan od najboljih vojnika – rekao je izvor portala McClatchyDC.com.

Ova informacija nikako ne ide u prilog Bjeloj kući, jer glasno otvara pitanje da li su SAD pokrovitelj islamskih terorista, odnosno, rasvjetljava činjenicu da uloga SAD-a u razvoju Islamske države nimalo nije naivna, nego da je riječ o dugogodišnjim odnosima vojske SAD-a sa različitim terorističkim grupacijama koje lako može staviti pod kontrolu.

Revolucija.org

I ZAPAD I ISTOK SU ŠOKIRANI: Komadanti terorista koji su zarobljeni u Alepu su američki specijalci

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-