ISTORIČAR SELIMOVIĆ O podgrijavanja NOVOG RATA NA BALKANU: Mnogi muslimanski političari i vjerski poglavari bi kod nas pod hitno trebali da se pošalju kod psihijatra ili u zatvor dok još nije kasno…

Piše: Salih SELIMOVIĆ

 

 

Zabrinjavajuće je stanje međunacionalnih, međuvjerskih i političkih odnosa u našim zemljama, Europi pa iu skoro cijelom svijetu. Posebno su u žiži nepovoljnih zbivanja i destrukcije Balkan, Ukrajina, Turska i ostali Bliski Istok što se neminovno odražava i nas.

 

Problemi s muslimanima su sve evidentniji. Dio muslimana sve više ide u vjerski ekstremizam i terorizam što sigurno nije pravo rješenje.

 

To je vrlo opasan put koji vodi u nesreću i muslimane i kršćane.

 

Nas boli naša muka i kao musliman hoću reći da bi mnogi muslimanski političari i vjerski poglavari kod nas pod hitno trebali da se pošalju kod psihijatra ili u zatvor dok još nije kasno. Kao izrazit primjer opasnog ratnohuškačkog i destruktivnog ponašanja navodim Bakira Izetbegovića, Sulejmana Uljanina i sad trenutno zaćutalog Muamera Zukorlića.

 

S druge strane, ako tražimo stvarni uzrok takvim opasnim pojavama u islamskom svijetu, moramo se sjetiti agresija kršćanskih SAD i nekih zemalja EU na Irak, Libiju, Afganistan, Siriju. Sjetimo se što su htjeli da urade s Ukrajinom na vratima Rusije gdje situacija još nije čista, kao ni s nama.

 

Sada nastoje i u Turskoj naprave kaos, jer se pomirila s Rusijom, mada je s Erdoganom sve neizvjesno.

 

Zbog nemogućnosti obrane od tih agresija – ide se u vjerski ekstremizam i terorizam iako se time ne rješavaju uzroci.

 

 

SAD i NATO čak i stvaraju terorističke skupine i ISIL i pothranjuju njihove aktivnosti kako bi imali opravdanje za bombardiranja i rušenja naprednih arapskih i islamskih režima.

 

Sve to oni čine zbog njihovih ekonomskih interesa (nafta, plin, geostrateški položaj).

 

Sjedinjene Države – sa članicama NATO – tom svojom taktikom političkih pritisaka, ucjena, agresija, rušenja naprednih režima, financiranjem terorističkih skupina, financijskim iscrpljivanjem i razaranjem gospodarstvo unose strah i nesigurnost i očiglednu prijetnju novim svjetskim ratom. Ipak, vjerojatno da oni to rade dozirano i sa tzv. kontroliranim kaosom.

 

Oporavkom Rusije, pametnom i odlučnom politikom predsjednika Putina izmiče se prljava i agresivna dominacija SAD i NATO-a. Zato postoji opasnost da se izmakne kontroli “dozirani kaos”.

 

Nama stalno guraju Albance i Hrvate na vrat pa i muslimane Bošnjake, što me posebno boli. Divljanje ustaštva u Hrvatskoj i ugrožavanje preostalih Srba na Kosovu i Metohiji i farsa sa ZSO se čini sa migom iz NATO-a i EU kako bi se Srbija isprovocirala i još više ponizila.

 

Crnogorce i muslimane Bošnjake su oteli kao i veliki dio Hrvata, koji su bili Srbi katolici, ai najveći dio Makedonaca. Na redu je da razbiju jedinstvo i preostalog srpskog nacionalnog korpusa kako bi ostvarili definitivan slom Srbije kao suverene države, a srpski narodu zatrli nacionalni i kulturni identitet.

 

Pritiskaju Srbiju sa svih strana i tjeraju naše političare da popuštaju i obmanjuju naš narod u neko neodređeno i tko zna koliko daleko bolje sutra.

 

Nudi se EU kao jedini put Srbije što je velika obmana i podvala.

 

Nisam siguran da je naša Vlada dorasla da se izbori s pritiscima, prijetnjama, licemjerjem i kandžama MMF-a, pogotovo što neki njezini članovi aminuju sve što se od njih traži iz nekih veleposlanstava ne uvažavajući naše nacionalne i državne interese.

 

Sigurno je vama sve ovo poznato, ali želim da se podsjetimo i podijelimo zajedničku brigu za budućnost srpskog naroda i našu državu Srbiju.

ISTORIČAR SELIMOVIĆ O podgrijavanja NOVOG RATA NA BALKANU: Mnogi muslimanski političari i vjerski poglavari bi kod nas pod hitno trebali da se pošalju kod psihijatra ili u zatvor dok još nije kasno…

| Kolumne, Slider, Vijesti |
About The Author
-