KUSTURICA: “Baviti se politikom je isto kao stati na odron i znati da će sigurno da vas odnese”

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da sebe nikako ne vidi u politici i da je baviti se politikom danas na Balkanu kao “kada biste stali na odron i znali sigurno da će da vas odnese”.

 

 

“Mislim da je bavljenje politikom na Balkanu kao kada biste stali na odron i znali sigurno da će da vas odnese”, rekao je Kusturica odgovarajući na pitanja novinara povodom spekulacija da bi mogao da se kandiduje za predsjednika Srbije.
“Kako Andrić napisa negdje “mrtvom se vuku u zube gleda” i ja mislim da je to najvažnije. Ovaj novi svijet, posebno vaš svijet, koji je spoljni svijet koji barata informacijama, ne pravi razliku između mrtvih i živih i utoliko je mnogo važno da se čovjek ne postavi na klizavicu dok živi, pa da kad umre da bi mogli eventualno da mu zamjeraju, kao što su novinari zamjerali Momi Kaporu dok se još nije ohladio”, dodao je Kusturica.

 

 

Osnivač festivala “Kustendorf” naglasio je da sebe nikako ne vidi u politici.

“Oni koji pomisle da bih ja to mogao, ne shvataju do koje je mjere to komplikovano, do koje mere to ne podrazumjeva znanje, temperament i do koje mere je to u savremenim uslovima uglavljeno u kapital i sve ono što on predstavlja i šta bi taj političar trebalo da predstavi, ne samo riječju”, kazao je on.

Kusturica je ocijenio da smo “došli u vrijeme kada više ideje, pamet na tom nivou predsjednika i predsjednika vlade ne predstavljaju samo ono što oni osjećaju i misle nego ono ispred čega stoje”.

KUSTURICA: “Baviti se politikom je isto kao stati na odron i znati da će sigurno da vas odnese”

About The Author
-