Najmoćniji prirodni antibiotik: Ubija svaku infekciju u tijelu

Slavni ljekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik, jer pomaže liječenju mnogih stanja.

 

 

Tinkture su jedni od najboljih prirodnih lijekova, prije svega zato što izvlače i čuvaju u sebi sve ono najbolje iz biljaka. Sa druge strane, veoma su jake, pa ih treba pažljivo koristiti.

 

Iako u tinkture obično ide alkohol, znajte da je i jabukovo sirće savršen rastvarač ako želite da napravite tonik tinkturu.

 

Ne samo da je 100 odsto netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti:

 

Pomaže regulirasanju kiselosti organizma

 

Pomaže probavnom traktu – ako je jabukovo sirće organskog porekla i nefiltrirano, sadržaće simbiozu prijateljskih kolonija bakterija i gljivica koje su odličan probiotik

 

  • Sirćetna kiselina ima snažno antimikrobno djelovanje i pokazalo se da smanjuje holesterol i pomaže kod osjetljivosti na insulin
  • Jabučna kiselina koja je antifugalna, antibakterijska i antivirusna, takođe pomaže proizvodnju energije koja povećava mentalno i mišićno funkcionisanje
  • Jača imuni sistem

 

Šulc naglašava da je potrebno da koristite sastojke organskog porijekla ili da ih sami uzgajite, kako biste izvukli sve pozitivne efekte.

 

Sastojci:

 

Svježa habanero papričica (ili najljuća koju možete da nađete), glavica bijelog luka, glavica crvenog luka, koren đumbira, koren rena i nerafinisano jabukovo sirće.

 

Priprema

 

Ovaj tonik se priprema kao i sve tinkture: trave stavite u posudu, prelijte jabukovim sirćetom, onoliko koliko je potrebno da sve biljke budu potopljene.

 

Zatim oljuštite i sitno isjeckajte povrće, pa stavite sve sastojke u veliku staklenu teglu i potpuno pokrijte jabukovim sirćetom, tako da sirće pliva tri prsta iznad nivoa biljaka i povrća. Poklopite i držeći poklopac na mjestu protresite tonik tako da se izmeša.

 

Ostavite tonik da stoji na tamnom mjestu bar dvije do šest nedjelja. Što duže stoji, biće jači, a povremeno ga i ponovo protresite.

 

Cjeđenje

 

Zbog lakšeg čuvanja i jednostavnog korišćenja, procjedite tinkturu. Trebaće vam labava tkanina –  gaza ili neke maramice, velika posuda i cjediljka od nerđajućeg čelika koja se uklapa u veličinu posude. Ako nemate takav “alat”, možete staviti krpu preko otvora tegle i sipati dok sva tečnost ne izađe, ali dosta ćete izgubiti.

 

Stavite cjediljku u posudu i prekrijte cediljku gazom. Izlijte sadržaj tegle u cjediljku. Uzmite nešto čime ćete pritisnuti mješavinu da preostali sokovi izađu.

 

Tonik možete sipati u male tegle ili možete vratiti u veliku, prethodno ispranu. Zatamnjena boca je njabolji izbor, jer smanjuje štetu od svjetlosti.

 

Čuvati na tamnom, hladnom mjestu. Ostatke biljaka i povrća možete da zamrznete ili dodati supama i drugim jelima.

 

Doziranje

 

Nakon što je tonik spreman, možete ga počnete sa svakodnevnom upotrebom, ili ga koristite po potrebi – za bolju probavu, imunitet i liječenje raznih bolesti. Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko bilje, tako da će i ukus biti takav, pa možete dodati malo prirodnog meda. Pobrinite se da pijete dosta vode tokom dana.

 

Jedna čašica od 20-30 ml  će biti dovoljna. Međutim, ako se borite protiv teških infekcija, možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.

Najmoćniji prirodni antibiotik: Ubija svaku infekciju u tijelu

About The Author
-