NATO OBORIO AVION IZNAD SOČIJA! Šokantna analiza ruske Pravde – Agenti alijanse postavili bombu?!

Agenti NATO mogli su da postave bombu u avion, pa sa francuskog ratnog broda u Crnom moru blokiraju elektroniku “tu-154” i tako pobiju 92 Rusa u letelici. Motiv je osveta za oslobađanje Alepa.

 

Zapadni vojni savez NATO mogao bi da bude odgovoran za obaranje ruskog “tupoljeva 154”, koji je sa 92 putnika u nedelju pao u Crno more, piše “Pravda” u analizi stravične tragedije.

Taj list navodi da su agenti NATO mogli da postave bombu u avion, a nakon toga sa francuskog ratnog broda u Crnom moru blokiraju kompletnu elektroniku u ruskoj letelici, tako da pilot nije mogao da javi šta se događa.

 

Bomba u delu za točkove

Ruski dnevnik piše da je rušenje aviona mogla da bude osveta za to što je ruska vojska oslobodila Alep od takozvanih sirijskih umerenih pobunjenika, zapravo terorista, koje podržavaju SAD.

List podseća da je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi krajem septembra, nakon prvih većih pobeda rusko-sirijske koalicije u Alepu, zapretio Moskvi rušenjem aviona i pokoljem njenih vojnika.

Ako ne prekine napade na Alep, Rusija će izgubiti mnogo života i sve više ruskih letelica će biti obarano – naveo je Kirbi pre dva meseca.

Kremlj je to shvatio kao pretnju i mogućnost da SAD iskoristi svoje štićenike u Siriji, takozvanu opoziciju, za napade na ruskom tlu i obaranje ruskih aviona. Ta pretnja se sada, prema navodima “Pravde”, možda obistinila.

Kako ruski dnevnik piše, suviše je čudnih okolnosti u padu “tupoljeva”, a najčudnija je ta što pilot Roman Volkov (35) kontroli leta nije prijavio ništa neobično, već je njegova komunikacija sa tornjem prekinuta usred razgovora sa dispečerom baš u trenutku kad je letelica iznenada pala.

To bi se dogodilo ako bi se svi komunikacioni sistemi u avionu istovremeno pokvarili, što je gotovo nemoguće. Više liči na to da su komunikacije bile onemogućene. Treba istaći da je francuski vojni izviđački brod “Dupui de Lom” baš u vreme tragedije bio u Crnom moru. Taj brod ima funkciju da prikuplja sve signale i komunikaciju iza neprijateljskih linija. Takođe, bavi se blokadom tih signala i komunikacije – objašnjava “Pravda”.

 

 

Taj list naglašava da su ruske vlasti prebrzo isključile mogućnost da je bomba bila postavljena u avionu.

Slično je bilo i sa ruskim “erbasom” kompnije “Kogalimavija”, koji je sa 224 putnika, krajem oktobra 2015, pao na Sinaju u Egiptu. Vlasti su tvrdile da u pitanju nije teroristički napad, već tehnički kvar ili greška pilota. Međutim, dve nedelje kasnije nađeni su fragmenti eksploziva, koji je bio postavljen u konzervi “koka-kole” u prtljagu. Ispostavilo se da je terorista, koji je radio na aerodromu u Šarm el Šeiku, odakle je avion poleteo, postavio bombu u avion, čime je objašnjeno to što su delovi letelice bili razbacani u ogromnom prečniku po Sinaju – podseća “Pravda”.

Dnevnik navodi da nije isključeno da se i sada nešto poput toga dogodilo.

Delovi “tupoljeva” rasuli su se po Crnom moru u prečniku od oko 12 kvadratnih kilometara, što je mnogo znajući da je avion tek bio u uzletanju. Mnogi stručnjaci ističu da to upućuje na eksploziju. Dodatno, stajni trap je nađen u moru, što je čudno. On se uvlači odmah nakon poletanja u poseban deo trupa, pa se nakon nezgode obično i nađe u tom delu. Međutim, bomba je mogla da bude postavljena baš u odeljku za točkove. Eksplozija u tom delu bi uzrokovala odvajanje mehanizma za sletanje od aviona, zatim lom krila, pa raspad aviona u vazduhu – objašnjava ruski list.

 

Propusti u bezbednosti

Takođe, “Pravda” naglašava da je u letelicu veoma lako mogao da bude postavljen eksploziv. Prema navodima lista, avion je poleteo sa vojnog aerodroma “Čkalovski” kod Moskve i sleteo u Adler kod Sočija.

Tu, navodno, nijednom od putnika nije bilo dozvoljeno da napusti letelicu, niti je uneto nešto od prtljaga. Za dva sata koliko su se tamo zadržali avion je samo dopunio gorivo i poleteo u 5.25. Međutim, u 5.27, samo dva minuta nakon uzletanja, prekinuta je komunikacija između pilota i kontrole leta, a letelica je nestala sa radara.

NATO OBORIO AVION IZNAD SOČIJA! Šokantna analiza ruske Pravde – Agenti alijanse postavili bombu?!

| FOTO/VIDEO, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-