VELIKI Tijeri MEJSAN NAJAVLJUJE: Uskoro se raspada NATO, pa EU i na kraju SAD. Rusija će diktirati životni standard!

Ono malo država što ostane u EU će se opasno namučiti u novoj eri u kojoj će Rusija diktirati životni standard. Svi oni pogrešno vjeruju da je Bregzit otvorio presedan za euroskeptike, ali on zapravo samo predstavlja odgovor na pad SAD. Vašingtonovoj dominaciji nad svijetom polako dolazi kraj.

 

Thierry-Meyssan2-640x425_compressed

 

Može li nešto spriječiti kolaps Europske unije sada kada je Velika Britanija istupila iz ovog bloka? Možda u stvari i nije problem u samoj Europskoj uniji već u institucijama koje omogućavaju svjetsku dominaciju Americi.

Nitko još nije u potpunosti shvatio posljedice odluke Britanaca da napuste Europsku uniju. Oni komentatori koji tumače partijsku politiku i koji se ne razumiju u međunarodne izazove vjeruju da je Velika Britanija izašla zbog pritiska imigracije i europske birokracije, piše Thierry Mejsan na “Voltairenet.org”

Međutim, ova odluka nije imala nikakve veze s tim temama.

Stvar je u tome da zapadnjačka elita danas ne može predvidjeti budući tijek događaja isto kao što komunistička partija sovjetske Rusije nije mogla predvidjeti pad Berlinskog zida 1989. godine i raspad Sovjetskog saveza 1991. godine, a zatim i gašenje Varšavskog pakta.
Na sličan način će uskoro doći i do raspada Europske unije, a zatim i NATO-a, pa možda u nekom trenutku i raspada SAD.

Unatoč hvaljenju Nigela Feridža, britanska partija UKIP nije ta koja je pokrenula referendum za izlazak iz EU. Odluku su donijeli članovi konzervativne stranke i nametnuli je premijeru Davidu Cameronu.

Oni smatraju da politika Londona mora se prilagođava evoluciji svijeta. Oni očito shvaćaju da SAD više nisu glavna svjetska ekonomska sila niti velika vojna sila i da ne moraju više biti njihov privilegirani partner.

 

Hollande-Cameron-Merkel-640x410_compressed

 

Kao što Margaret Thatcher nije oklijevala uništiti britansku industriju kako bi transformirala svoju državu u međunarodni financijski centar, tako ni konzervativci ne oklijevaju otvore vrata neovisnosti Škotske i Sjeverne Irske, gubeći istovremeno naftu iz Sjevernog mora po cijenu transformiranja grada u glavni financijski centar yuana.

Buckinghamska palača i plemstvo su u velikoj mjeri podržali kampanju Bregzita.
Unatoč onome što navode europske novine, Velika Britanija neće tako lako izaći iz EU jer će se EU vjerojatno raspasti brže nego što će birokracija riješiti izlazak Velike Britanije. Ono malo država što ostane u EU će se opasno namučiti u novoj eri u kojoj će Rusija diktirati životni standard.

Javlja se hitna potreba za reformiranje institucija kako bi se spasilo na stotine tisuća građanskih sluga, izabranih dužnosnika i europskih suradnika koji će neizbježno izgubiti svoje poslove. Svi oni pogrešno vjeruju da je Bregzit otvorio presedan za euroskeptike, ali on zapravo samo predstavlja odgovor na pad SAD.

Pentagon, koji trenutno priprema summit NATO-a u Varšavi, nije još uvijek shvatio da nije više u položaju da ucjenjuje svoje saveznike da povećavaju obrambeni proračun i podržavaju njihove vojne avanture. Vašingtonovoj dominaciji nad svijetom polako dolazi kraj.

 

gvn-sdkvfdnkmsdfxl-640x427_compressed

 

Pad Sovjetskog saveza je sa sobom donio kraj jedne ere i smrt jedne vizije svijeta. Sovjeti i njihovi saveznici su željeli stvoriti ujedinjeno društvo u kom je sve zajedničko. Oni su uspjeli samo da stvore ogromnu birokraciju i veliki broj loših lidera.

Berlinski zid nisu uništili anti-komunisti već koalicija Komunističke omladine i luteranskih crkava. Oni su željeli rekreiraju komunističke ideale, ali bez sovjetskih okova, političke policije i birokracije. Izdala ih je njihova elita koja se okrenula ka SAD.

Danas Bregzit označava kraj ideološke dominacije SAD, one koja uključuje demokraciju i četiri “slobode”, među kojima su sloboda govora i izražavanja, sloboda vjeroispovijesti, sloboda potrebe i sloboda straha od vanjske agresije.

Bregzit također označava i kraj vojno-ekonomske dominacije SAD, pošto su NATO i EU manje-više dvije strane jednog novčića.

Trenutno u Francuskoj radničke unije ratuju protiv zakona o radu koji je predstavila Valse vlada na temelju izvješća Europske unije koji je napisan po uputama State Departmenta SAD. Iako je francuski narod svjestan da je EU umiješana u ovu aferu, oni još uvijek nisu dokučili da su i SAD umiješale prste. Donošenje takvog zakona o radu predstavlja formulaciju ideje profesora Josepha Korbela koji je rekao da je za dominaciju nad svijetom potrebno da bogati budu uvijek iznad siromašnih.

 

gfrzhggrsdsd-640x427_compressed

 

Nije isključeno da poslije Velike Britanije Francuzi, Nizozemci, Danci i drugi neće pokušati se odvoje od EU. Međutim, da bi to učinili, oni će morati da se sukobe sa svojom vladajućom klasom. Iako je nemoguće procijeniti koliko će ta borba trajati, činjenica je da će to pitanje kad-tad isplivati. U svakom slučaju, razdoblje prosvjetljenja se bliži, a Francuzi i Britanci su prvi koji su ustali za sebe.

Premijer David Cameron je odložio svoju ostavku do listopada zahvaljujući godišnjem odmoru. Njegov nasljednik, najvjerojatnije Boris Johnson, ima puno vremena da se pripremi za promjene koje će primijeniti kada stupi u Downing Street. Velika Britanija sigurno neće čekati konačan izlazak iz EU da počne razvijati svoju politiku koja će za početak uključivati ukidanje sankcija Rusiji i Siriji.

Unatoč onome što europski mediji tvrde, Bregzit ne utječe izravno na grad London. London je već u travnju nabavio neophodna prava za potpisivanje sporazuma s Centralnom bankom Kine. Također, London bi mogao postati fiskalni raj za Europljane.

Iako će Bergzit privremeno dezorganizovati britansku ekonomiju dok ona ne dobije novi niz pravila, vjerojatno je da će se Velika Britanija, ili barem Engleska, brzo naviknuti radi novih prihoda. Bregzit je povrat nacionalnog suvereniteta koji ne jamči popularni suverenitet.

Nepoznato je kako će međunarodna zajednica reagirati na izlazak Velike Britanije iz EU, ali je činjenica da je uvijek bolje držati se realnosti kao Britanci nego živjeti u snu dok se on ne razlije.

Webtribune.rs

VELIKI Tijeri MEJSAN NAJAVLJUJE: Uskoro se raspada NATO, pa EU i na kraju SAD. Rusija će diktirati životni standard!

| FOTO, Kolumne, Slider, Vijesti |
About The Author
-