I TO JE MOGUĆE! HRVATSKI ISTORIČAR VEĆI SRBIN OD MNOGIH SRBA! To je jedini državotvorni narod, Hrvati ne postoje!

Dok među intelektualcima u Srbiji vlada duh samoporicanja, negiranja i ponižavanja svega srpskog, dr Višeslav Aralica, hrvatski istoričar i profesor istorije iz Hrvatskog instituta za povijest i Filozofskog fakulteta u Zagrebu tvrdi da su Srbi jedini slavenski narod koji je državotovoran.

 

 

 Stjepan Radić se zalagao za otcepljenje od Srba, koji su takođe Slaveni. Doduše, on ih Slavenima nije ni smatrao, doživljavajući Slavene kao miroljubive i vredne, a Srbi su mu bili ratnici. Kad pogledate iz perspektive zapadnjaka, Srbi su doista drugačiji od svih ostalih slavenskih naroda. Nemci jesu ratovali protiv Srba, ali su ih baš zato i poštovali – ističe Aralica.

 

Osim toga, SRBI SU JEDINI SLAVENSKI NAROD KOJI JE DRŽAVOTOVORAN, jedini narod u Evropi, kaže Aralica, čija dinastija nije poticala od germanskih osvajača iz ranog srednjeg veka. Imali su ih, u stvari čak dve, Petrović-Njegoše i Karađorđeviće, obe s područja današnje Crne Gore.

 

Za to vreme, dodaje on, bugarski je kralj praktično Nemac grčki je Nemac ili Danac, kako se uzme. Ruska kraljevska porodica ima rusko prezime, ali su isto Nemci.

 

 Gde god pogledate, svuda su ili Nemci ili su poreklom Germani, kao kod Talijana ili Španaca. I onda je to stvar poštovanja. Kao, Slaveni su dobrice, kmetovi, radnici, ali nisu ratnici, ne mogu se osloboditi, ne mogu stvoriti državu. A Srbi se u tu priču ne uklapaju, dakle nisu Slaveni – poentira ovah istoričar iz Hrvatske.

 

Najveći hrvatski arheolog, profesor emeritus Nikola Jakšić kaže da Hrvata nije bilo ni u 7. ni u 8. veku na ovim prostorima. Poznata hrvatska naučnica, dr Andreja Zorić obranila doktorsku disertaciju u Nemačkoj u kojoj dokazuje da je pravljenje hrvatske nacije kultura laži.

 

– Kad sam ja sve to pisao, onda su me napadali da je to “velikosrpska” priča. Jel ima i malosrpska? Otimaju mi ovi hrvatski naučnici  posao, razmišljam da odem u penziju – poručuje istoričar.

(Informer)

I TO JE MOGUĆE! HRVATSKI ISTORIČAR VEĆI SRBIN OD MNOGIH SRBA! To je jedini državotvorni narod, Hrvati ne postoje!

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-