JEDAN OD ZLOSTAVLJAČA ODLUČIO PRIZNATI: “Istina je, i ja sam ga maltretirao. Bili smo djeca…”

Svoju priču o zlostavljanju podijelio je i Aleksandar Saša Brezar, bivši učenik škole koja se nalazi u okviru iste institucije (“Bosna Sema”) kao i Internacionalna škola Sarajevo, koju je pohađao dječak Mahir R., koji je počinio suicid nakon zlostavljanja u ovoj instituciji.

 

Na LINKU možete pročitati šta je Aleksandar posvjedočio, ali je zanimljivo da su se na Facebook grupi “Tražimo istinu”, javili mnogi koji su izrazili sumnju u ono što je napisao Brezar.

Ipak, priče o istinitosti svjedočanstva prekinute su nakon što je jedan od bivših zlostavljača, danas odrastao čovjek, smogao snage da prizna šta se dešavalo.

 

AleksandarBrezar_compressed

 

– Ja sam bio jedan od onih koji su ga maltretirali – napisao je Samir Beydi Mujovic, i ovo njegovo priznanje treba pohvaliti, jer je karakter kada se prizna i ono što smo učinili pogrešno.

– Aleksandar je ispričao svoje iskustvo… Činjenica jeste da je bio maltretiran, kako verbalno, tako i fizički. Za nas je to bila zeza, za*ebancija, zafrkancija, a njemu nije bilo tako… Bilo mu je teško i ostavilo na čovjeku traga… Problem je u tome što tada nismo razmišljali o tome, jer smo bili djeca!

Na kraju:

Ko god zna Aleksandra, zna da sigurno nije lažov.

 

StatusSamir_compressed

 

 

 

 

(Doznajemo.com)

 

 

JEDAN OD ZLOSTAVLJAČA ODLUČIO PRIZNATI: “Istina je, i ja sam ga maltretirao. Bili smo djeca…”

About The Author
-