Munjevita potjera u Banjoj Luci za misterioznim Audijem A7

Trojica mlađih Roma ugurali su na silu četverogodišnje dijete u Audi A7 i velikom se brzinom automobilom udaljili u nepoznatom pravcu. Ovako je glasila uznemirujuća dojava koju su prošle sedmice primile sve policijske patrole na teritoriji Banje Luke, nakon čega je uslijedila munjevita potjera za misterioznim vozačem ulicama grada.

 

 

U trenucima koji će uslijediti, policija je u rekordnom vremenu uspjela locirati automobil i sumnjivog vozača i to u banjalučkom naselju Veseli Brijeg, te uspješno rješiti slučaj bez posljedica.

 

– U dojavi koja je upućena 18. decembra ove godine u popodnevnim satima preciziralo se da su Romi starosti oko 30 godina i da su u automobil A7 nasilno uvukli dijete koje je u rukama držalo igračku. Gotovo iste sekunde sve raspoložive patrole su krenule u akciju traženja sumnjivog automobila, odnosno vozača i saučesnika – ispričao je izvor “EuroBlica” iz Policijske uprave Banja Luka.

 

Olakšavajuća okolnost bila je ta što je, kako saznaje “EuroBlic”, policija imala i dio registarskih tablica luksuznog automobila u kojem je odvezeno dijete.

 

– Niko sa sigurnošću nije znao da li se radilo o otmici, ali je ovakva informacija došla od građana i nikome nije padalo na pamet da je prepusti slučaju, jer se radilo o djetetu – objasnio je izvor iz policije.

 

Zahvaljujući brzoj reakciji, banjalučka policija uspjela je locirati automobil i njegovog vlasnika, nakon čega je uslijedilo olakšanje, jer se ispostavilo da se nije radilo o otmici, već o nesporazumu, odnosno pretjeranom strahu kod građana.

 

– Nakon kraće potrage, policija je uspjela pronaći Audi A7 i njegovog vlasnika i to u banjalučkom naselju Veseli brijeg, a nakon razgovora utvrđeno je da se nije radilo o otmici, već da je u pitanju dijete vlasnika automobila kojem se očigledno nije svidjelo što mora napustiti igru i krenuti kući – objasnio je izvor “EuroBlica”.

 

Dodaje kako su građani vjerovatno bili uznemireni kada su vidjeli da uplakano dijete ulazi u automobil u kojem su bili Romi, nakon čega su tu uznemirenost prenijeli i na policiju.

 

– Ovo je bilo poput neke vrste policijske vježbe u realnom vremenu u kojoj je policija pokazala da je spremna odgovoriti i na ovakve zadatke. Sreća je, naravno, što se nije radilo o otmici, već uzbuni koja je vrlo lako mogla biti stvarna – zaključio je izvor “EuroBlica” iz PU Banja Luka.
U posljednje vrijeme policijske agencije na području BiH imale su veći broj dojava o navodnim otmicama djece u režiji Roma. Sve ove dojave ispostavile su nakon istraga da su netačne.

 

U ovim “otmicama” posebno se izdvaja ona koja se navodno dogodila krajem prošle godine ispred osnovne škole u Zenici. Tada je učenica prijavila kako je uspjela pobjeći iz crnog kombija u koju su je uvukli otmičari, ali je njena drugarica odvezena u nepoznatom pravcu, što se na kraju ispostavilo da je bila laž.

 

Izvor: Avaz.ba

Munjevita potjera u Banjoj Luci za misterioznim Audijem A7

| Crna hronika, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-