NAKON OCA, DJEVOJČICU SILOVAO I ROĐENI BRAT!? Cijelo selo znalo…

Nakon više od mjesec dana od lišavanja slobode 54-godišnjeg Z.Đ. s područja Dervente, osumnjičenog za višestruko silovanje 15-godišnje kćerke, koja je u međuvremenu rodila dijete, policija je privela i jednog od njegovih trojice sinova G.Đ. (23) za kojeg se, također, sumnja da je sek*ualno zlostavljao svoju sestru.

 

Policija sada treba utvrditi je li dijete koje je rodila plod incestne veze s ocem ili bratom, a čitava istraga, kako se neslužbeno spominje, u ovom slučaju proširena je i na ostatak familije kako bi bilo utvrđeno je li još netko od muških članova se*sualno zlostavljao djevojčicu, kao i jesu li isto doživjele i njene dvije sestre.

Iz Okružnog tužilaštva u Doboju tek navode da je zatražen pritvor i za drugog osumnjičenog, kao i to da je u međuvremenu produžen pritvor za oca maloljetnice, koji je iza rešetaka od 4.11. ove godine.

Mještani sela su potvrdili da je policija odvela njenog srednjeg brata, a kada su otkrili i zašto, ostali su u šoku.

– Tek smo se oporavili od šoka zbog informacije da je naš mještanin godinama se*sualno zlostavljao rođenu kćerku, uslijedilo je novo užasno otkriće, što nas navodi na zaključak da je cijela njena familija morala znati kroz šta prolazi to dijete, ali da su o svemu šutjeli. Da li zbog straha ili ih jednostavno nije bilo briga, to oni znaju. Ako su i otac i sin učestvovali u tim gnusnim radnjama, ne može biti isključena mogućnost da to dijete nije bilo žrtva i starijeg brata ili još nekog od članova familije. Užasnuti smo. Ne možemo doći k sebi – rekla je jedna mještanka, prenosi Večernji list.

Podsjećamo, silovanje maloljetnice, koje je zaprepastilo cijelu regiju, u fokus zanimanja javnosti dospjelo je nakon što je maloljetnica priznala da ju je otac u posljednjih godinu dana silovao u više navrata, ali da to nije smjela nikome otkriti jer je prijetio da će ubiti i nju i sebe.

Nakon što je doznala da je trudna, dugo je to krila od drugih, a čim je postalo očigledno da treba roditi, mještanima i rodbini je, na nagovor svog oca, govorila da ne zna ime muškarca s kojim je imala odnose. U međuvremenu, ona je u devetom mjesecu, mjesec i pol dana prije nego što je rodila zdravo muško dijete, zasnovala vanbračni odnos s 20-godišnjim mladićem iz drugog sela.

– Najstravičnije je to da nitko od članova njene familije, mještana, te nadležnih institucija, sve do prošlog mjeseca kada je maloljetnica prijavila vlastitog oca za silovanje, nije reagirao na činjenicu da je djevojčica od 15 godina trudna. Alarm za uzbunu nikome nije zazvonio čak ni kada je zasnovala vanbračnu zajednicu s muškarcem koji je tvrdio da nije otac njenog djeteta – ističu iz policije.

Inače, protiv oca do sada je podneseno više prijava zbog nasilničkog ponašanja i drugih sličnih djela. Između ostalog, prijavljivan je nakon što je iz puške pucao na svog sina, a devedesetih godina bio je osumnjičen i za silovanje svastike. O 54-godišnjaku mještanini nisu imali posebno lijepo mišljenje, nazivajući ga alkoholičarem i nasilnikom. U kući, osim njega i supruge, živjelo je šestero djece, tri sina i tri kćerke, od kojih se jedna u međuvremenu udala i odselila.

Samira Fejza, iz Centra za socijalni rad u Derventi, potvrdila je novinarima Pressa RS da je maloljetnica nakon privođenja njenog oca odvedena iz kuće mladića s kojim je zasnovala vanbračnu zajednicu i da se nalazi u sigurnoj kući. S njom je i njeno novorođenče, a djevojčica je pod stalnim nadzorom stručnjaka koji će joj pokušati pomoći prevladati traume kroz koje je prošla.

– Ona je na sigurnoj lokaciji gdje dobiva svu neophodnu pomoć. Ne možemo otkrivati nikakve druge detalje jer ne želimo ugroziti istragu – rekla je Fejza.

NAKON OCA, DJEVOJČICU SILOVAO I ROĐENI BRAT!? Cijelo selo znalo…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Šokantno |
About The Author
-