Znate li ko je Čedomir Domuz? Kćerka Sanja prihvatila islam, nosi hidžab i radi kao kontrolor leta!

Jedan je od prvih ratnih komandanata odbrane Igmana. Poginuo je 30. jula 1992. godine na Rogoju – Trnovo, kao vojnik, na dužnosti komandira izviđačko diverzantskog voda. Posthumno je odlikovan Zlatnim ljiljanom, Policijskom medaljom za hrabrost i ordenom Zlatnog grba sa mačevima.

 

 

Bio je izuzetno hrabar čovjek koji je srcem i dušom bio za  BiH , za koju je i život dao.  Čedini borci  bili su dobrovoljci, koji su uvijek bili uz njeg.

 

Govorio je ako pogine da se sahrani na Brezovači pored partizanskog   spomen-  obilježja, gdje su kosti 98 oslobodilaca Hadžića iz Drugog svjetskog rata. Nakon što je izgubio život, njegov želja je i ispunjena.

 

Pored njega je ukopan i saborac Adnan Došlić, u čijem odijelu je pronađena kutija od šibica u kojoj je bio papir sa ispisanom istom željom, da se ukopa pored Čede.

 

Nakon Čedinog odlaska, majka Vesna ostaje sama da se bori za svoje dvoje djece, sina Tea i kćerku Sanju.

 

I izborila se. Sin Teo je završio Vojnu akdemiju u Turskoj, a Sanja je postala kontrolor leta.
Kćerka i majka, su pored svih svakodnevnih životnih puteva, napravile i jedan veoma važan i drugačiji u svom životu, prihvatile su islam.

 

Za Source je Sanja, koja sada nosi hidžab, govorila o svom ocu, bratu, porodici koja joj je podrška, prelasku na islam, sticanju obrazovanja.

 

Poslušajte cijeli razgovor u videu OVDJE

 

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

Znate li ko je Čedomir Domuz? Kćerka Sanja prihvatila islam, nosi hidžab i radi kao kontrolor leta!

About The Author
-